Hoppa till innehåll

Allsvenskan & Superettan

Spelarföreningen bildades på mitten av 70-talet av spelare för spelare. Avsikten vid bildandet var att skapa en förening som helt och fullt skulle se till att ta tillvara och skydda spelarna och deras intressen inom fotbollen. Framför allt riktar sig Spelarföreningen mot professionella spelare i Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan och som också bearbetas aktivt genom besök hos de respektive klubbarna.

Främst handlar Spelarföreningens verksamhet om rådgivning i frågor gällande avtal, försäkringar, a-kassa, f-kassa, skatt och deklarationer. Dessutom hjälper föreningen medlemmar vid tvister med klubbar eller agenter och har många fall som blivit vägledande. I ditt medlemskap som Allsvensk och Superetta-spelare ingår även en mycket bra och prisvärd hemförsäkring. Spelarföreningen förhandlar kollektivavtal för elitspelarna på både dam och herrsidan för att få rimliga villkor för de spelare som har fotbollen som ett heltids- eller deltidsarbete.

Spelare i Allsvenskan och Superettan omfattas av ett kollektivavtal mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen. Information om kollektivavtalet i stort finns på respektive parters hemsidor.